Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

 
 
Web sitesi nasıl kurulur? sorumuzun cevabını bu yazıda detayları ile anlatmaya çalışacağız. Web sitesi kurmak ya da web sitesi yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli maddeler vardır. Web sitesi yapmak, bir template üzerine menü oluşturup iletişim adresleri ve iki fotoğraf ekleyerek maalesef olmuyor. İnce detaylar ve rakipler arasında en iyisi olabilmek için kat etmemiz gereken çok yol var ve henüz burası bir başlangıç. Bu nedenle nasıl sağlam bir başlangıç yaparsak üzerine alacağımız yol çok daha güvenli ve sağlıklı devam edecektir.
 
 
Günümüzde dijitalleşme yolunda adım atan herkes biliyor ki; fiziksel mağazalardan daha çok iş yapıldığı ve evlerimizde pc başında geçirdiğimiz süreleri işletmeler olarak kazanca çevirdiğimiz pandemi günleri bize yeni yollar gösterdi. Mobil kullanımın yoğun olduğu biliniyorken, şimdi de web sitelerinin bir tık ötesinde uygulamaların hayli çoğaldığını görmekteyiz. İster istemez bu akışa ayak uydurmak zorundayız. Geride kalan kaybolur. 
 
 
Web sitesi kurmak için Kalyoncu Teknoloji olarak hazır template kullanmış olsak bile, tüm sitelerimize kendi yazılımımız olan bir yönetim paneli ekliyoruz. Bu panel ana sayfayı, kategorileri ve alt kategorileri, detay sayfaları istediğiniz gibi kolaylıkla düzenleyebileceğiniz ve tüm verileri eksiksiz girebileceğiniz modüllerden oluşmaktadır. Bu verileri tam giriyor olmanız sizi organik olarak istediğiniz keywordlerde daha ön sayfalara taşıyacaktır. Ama hatırlatalım ki, bu işlem için süreklilik şart. Bu sürekliliği kurmuş olduğunuz her türlü sitede blog ile destekleyerek sağlayabilirsiniz. Bunu başka bir konu başlığında anlatacağım. 
 
Web sitesi nasıl kurulur? Sorusunun asıl maddelerine geçelim. Çünkü site haritasına başlamak ve nasıl yol almak gerekir püf noktalarını aşağıda belirtiyorum.
 
1- Sitenin Kurulma Amacı: Doğru belirlenen amaçlar sayesiyle ne tür bir web sitesi hazırlanacağı karar verilir. Kişisel, Kurumsal, Portal veya E-ticaret sitesi, Mobil Uygulama olup olmadığı belirlenir. Çünkü hepsinin birbirinden hem işleyiş ve hem tasarımsal olarak farklılıkları vardır.
 
2- Site Adının Belirlenmesi: Arama motorlarında kolaylıkla bulunması, oldukça kısa, kendine özgü, kolay isimler belirlenmelidir. Akılda ne kadar çok kalırsa, hem unutulmaz hem ziyaretçileriniz sizi hızlıca bulabilirler. 
 
3- Tasarıma Önem Verin: Sade, şık, kolay ve kullanışlı olmasına önem verilir. Kullanıcı ara yüzü iyi olan her sitenin hem ziyaretçi sayısı fazla olur, hem site içinde geçirdikleri zaman çoğalır. 
 
 
4- İçerik Üretin: Ziyaretçilerinize ürün ve hizmetleriniz hakkında çeşitli, özgün, anlaşılır bir dille hitap eden, seo uyumuna göre içerik üretmelisiniz. Bu içerik sayfalarında bilgi paylaşmanın yanında bilgiyi ürün veya hizmetlerinizle ilişkilendirerek satış artırıcı işlem yapmış olursunuz. 
 
5- Planlama Bütçesi Oluşturun: İnternette her geçen gün yapılan web sitesi sayısı hızla artmakta. Bu nedenle diğerlerinin içinde fark edilmek, öne çıkmak, ürün ve hizmetlerinizin satışını artırmak için dijital pazarlamanızı sürekli kılmanız gerekmektedir. 
 
 
Tabi web sitesi kurulumu için bu kadar kolaymış görünüyor olsa bile, konunun başında anlattığım gibi bu bir başlangıç. Sitenin güvenliğini sağlamak, sosyal medya ile ilişkilendirme, reklamlar için Google ile uyumunu sağlayıp gerekliliklerini yerine getiriyor olmak ikinci aşamadır. Fakat başlangıç aşamasında tüm altyapıyı ona göre kurgulayarak ilerlemek, sizi yeni başlıyor olmanıza rağmen birçok kişinin önüne geçirmek için güzel bir çalışmadır. 
 
Ayrıntılı bilgi ve teklif almak için bizi arayabilirsiniz. 
 
 
 

Bizi Arayın